Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.poslikavaskano.si so sestavljeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Z vsebino strani in spletno trgovino na www.poslikavaskano.si (v nadaljevanju «spletna stran») upravlja Interus, Yulia Shmidt s.p. (v nadaljevanju «ponudnik»).

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo vsi registrirani člani (v nadaljevanju «uporabniki») in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati.

Z nakupom kupec dovoljuje, da ponudnik shranjuje, obdeluje in uporablja osebne podatke, posredovane na spletnem obrazcu, do preklica za naslednje namene: za pošiljanje e-novic, telefonsko, pisno in elektronsko obveščanje o novostih in ponudbah, vabila na dogodke, anketiranje, statistične obdelave.

S prenosom brezplačnih vsebin se uporabnik strinja, da njegov e-poštni naslov uvrstimo na listo prejemnikov brezplačnih e-novic, od katerih se lahko kadarkoli odjavi.

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami teh splošnih pogojev. Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta pod spremenjenimi pogoji uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami.

Podatki o ponudniku:

Interus, Yulia Shmidt s.p.

Davčna št.: 16770714 (nismo davčni zavezanci)

Tel: 040 976718
Email: info@interus.si 

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev, ne da bi vas o tem obvestili. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki postanejo veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo informacije o:

 • identiteti podjetja (ime in sedež podjetja, davčna in matična številka);
 • kontaktnih podatkih, ki omogočajo uporabniku hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (elektronska pošta, telefon);
 • bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami;
 • dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • pogojih dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • cenah izdelkov in storitev, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ter druge dajatve;
 • načinih plačila;
 • časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • možnosti vračila izdelkov in o tem če in koliko stane uporabnika takšno vračilo;
 • postopku uporabnika ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ponudnika za stike s kupci.

Obveznost posvetovanja z zdravnikom in izključitev odgovornosti

Celotna vsebina, objavljena na spletni strani www.poslikavaskano.si, prav tako tudi vse aktivnosti in dejavnosti ponudnika predstavljajo svetovanje za boljše življenje in podporo posamezniku, da kakovostno dopolni svoje življenje. 

Aktivnosti ponudnika so namenjene psihično stabilnim osebam, ki bi si želele z blagimi metodami za osebno rast izboljšati svoje življenje. Psihično nestabilnim osebam, osebam, nagnjenim k zavračanju realnosti ter odvisnikom se vse aktivnosti ponudnika odsvetujejo.

Izrecno poudarjeno — obisk vseh aktivnosti ponudnika ni razlog, da se uporabnik v primeru fizičnih ali psihičnih težav ne bi posvetoval s svojim zdravnikom ali da bi odstopil od klasičnega načina zdravljenja, ki ga priporoča osebni zdravnik ali specialist. 

Uporabnik aktivnosti ponudnika v popolnosti sprejema odgovornost do lastnega življenja ter odgovornost za udeležbo na aktivnostih ponudnika ali uporabo nasvetov na spletnih straneh ter razume, da so vse aktivnosti samo dopolnilo in podpora za bolj kakovostno življenje psihično in čustveno stabilnim osebam.

Uporaba spletnih vsebin ponudnika in uporaba storitev ponudnika je dovoljena izključno na lastno odgovornost uporabnika. Uporabnik se ob prijavi na aktivnosti ponudnika, strinja in jamči, da sprejema v celoti odgovornost za udeležbo, da je bila udeležba prostovoljna ter jamči, da ni bil zdravljen za psihično ali duševno boleznijo. Prav tako jamči, da razume in dojema vse aktivnosti in nasvete kot podporo k bolj kakovostnemu načinu življenja.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za škodo ali nevšečnosti, ki bi nastale uporabniku ali tretjim osebam zaradi neodgovorne uporabe ali neodgovornega upoštevanja nasvetov, navodil, napotkov ali namigov, objavljenih na spletnem mestu ali neodgovornega obiska aktivnosti v smislu neupoštevanja splošnih pogojev s te strani.

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno, ni delovalo ali ni delovalo pravilno. Ponudnik lahko kadarkoli ukine spletno mesto ali trajno onemogoči dostop do njega, ne da bo moral o tem uporabnika posebej obvestiti. Ponudnik na odgovarja za vsebino, ki je objavljena na spletnih mestih tretjih oseb, na katera kažejo povezave, ki so objavljene na spletnem mestu.

Varstvo pravic intelektualne lastnine

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, vključno z vsemi elementi spletnega mesta je avtorskopravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je ponudnik oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.
Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic  je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršen koli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira, zato lahko pride tudi do napak pri podatkih glede lastnosti, dobavnega roka in cene izdelkov. V takem primeru ponudnik obvesti kupca o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka, fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

V primeru, da je uporabnik (kupec) prejel paket, ki se je poškodoval med transportom (embalaža ima vidne poškodbe) ali kaže znake odprtja, mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ter izpolniti reklamacijski zapisnik. Prosimo vas, da o tem obvestite tudi ponudnika.

Cene izdelkov

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR).

Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa) in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave, ti so posebej opredeljeni.

Za izdelke narejene po naročilu se cena določi sproti glede na specifikacije naročila. Pri tem se 30% cene izdelka plača pred začetkom izdelave izdelka, 70% pa ob prevzemu končnega izdelka.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo davčni zavezanci).

Rok dobave in dostava izdelkov

Rok dobave je naveden v spletni trgovini za vsak izdelek posebej, v opisu izdelka.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, trenutno ni na zalogi, se bomo z vami, preko kontaktnih podatkov, dogovorili o naročilu in dobavnem roku.

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije. Strošek dostave je odvisen od teže in velikosti izdelka ter se prilagaja splošnemu ceniku storitev Pošte Slovenije. V strošek dostave je vključeno tudi pakiranje izdelka. 

V primeru nakupa nad 100 EUR so stroški dostave brezplačni.

Naročila bodo poslana uporabniku takoj, ko bo ponudnik prejel nakazilo na njegov transakcijski račun oziroma v dogovorjenem roku za izdelke narejene po naročilu.

Izdelke je možno, po predhodnem dogovoru s ponudnikom, prevzeti tudi osebno.

Opozorilo: pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Načini plačila

Ponudnik uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 1. plačilo po predračunu na tekoči račun ponudnika;
 2. preko sistema PayPal na račun ponudnika;
 3. plačilo po povzetju.

Postopek nakupa izdelkov

Izbira izdelka in naročilo

Uporabnik (kupec) pri nakupu izbira med izdelki, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Izdelek kupi s klikom na «dodaj v košarico», postopek pa zaključi z izborom «zaključi nakup». Uporabnik (kupec) lahko v času naročanja v vsakem trenutku preveri, katere izdelke si je do tega trenutka izbral in sicer v njegovi košarici. Pred oddajo naročila je uporabniku omogočen pregled celotne vsebine naročila, vključno s količino in ceno izdelka ter stroški dostave in pakiranja.

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto.

Potrditev naročila

Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo izvrši oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče uporabnika (kupca) na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma mu piše na kontakten elektronski naslov. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med uporabnikom (kupcem) in ponudnikom je na stopnji potrditve naročila nepreklicno sklenjena.

Odpremljanje blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem obvesti uporabnika (kupca) po elektronski pošti.

S prijavo v spletno trgovino uporabnik (kupec) soglaša z uporabo osebnih podatkov za uspešno sklenitev pogodbe in njeno izpolnjevanje (izdaja računa, dostava itd.).

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri nakupu uporabnik vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Izdaja računa

Ponudnik uporabniku (kupcu) pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Uporabnik (kupec) je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica do odstopa od nakupa

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14 dneh ponudniku na elektronski naslov (info@interus.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Uporabnik (kupec) mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila ponudniku vrniti izdelek. Potrošnik vrne blago na naslov: Yulia Shmidt, Cankarjeva ulica 22, 4000 Kranj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti ponudniku nepoškodovane, neodprte, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za izdelek in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo ponudnik opravil v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Omogočamo tudi zamenjavo izdelka.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na transakcijski račun uporabnika ponudnik vrne le vplačani znesek.

Za izdelke po naročilu je odstop od pogodbe možen zgolj pred pričetkom izdelave naročila ali v primeru, da ponudnik ni dostavil izdelka v dogovorjenem terminu. Če je nakup preklican v času izdelave izdelka, se stranki obračunajo že nastali stroški za izdelavo, kot jih oceni ponudnik oz. se zadrži 30% avans.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

Varovanje osebnih podatkov

 • Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov.
 • Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
 • Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), dostopa do posebnih informacij, namen neposrednega trženja in ostalo potrebno komunikacijo.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 • Informacije, ki jih o sebi posredujete ponudniku, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.
 • Uporabniki, ki se želite odjaviti od prejemanja katerekoli naše pošte, lahko to storite kadarkoli.

Piškotki

Piškotki so neopazni dokumenti, ki so začasno shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov in obiskovalcev.
 • Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani.
 • Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci.
 • Ponudnik si pridržuje pravico, da odstrani mnenja oziroma prispevke, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Uporabnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Pritožbe lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@interus.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da uporabnik (kupec) ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik  prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču uporabnika (kupca).

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani soglašate z njihovo uporabo.